Kan det vara lätt att flytta?
15
APR
2015

Kan det vara lätt att flytta?

Posted By :
Comments : Off

Kan det vara lätt att flytta?

Om man flyttar till ett nytt hus, en annan lägenhet eller ett bättre kontor blir det i de flesta fall som en riktig naturkatastrof. Men är det alltid så stressigt att flytta? Japp, det är det om man föredrar att göra flyttstädning själv. Det är viktigt att klara med olika sorters saker före flyttningen:
1) Att räkna alla grejer och tiden som krävs för flyttningen. Om man har många möbler, böcker, diskar, tekniska prylar och kläder, är det helt ologiskt att försöka packa upp dem på en gång. Det är omöjligt. Därför behöver man förbereda sig minst en vecka innan flyttningen.
2) Att sortera grejerna enligt typer och göra en lista. Det är viktigt för att både packa ihop och sedan packa upp tillhörigheterna mycket snabbare.
3) Att köpa lådor, tape, speciella material och papper. Efter man sorterat grejerna är det lättare att bestämma hur många förpackningar behövs och hur stora de ska vara. Samtidigt är det bäst att köpa lite extra material eftersom det kan visa sig att några saker kräver fler lådor eller mer papper när man packar ihop dem. En nackdel med alla sorters förpackningar är att de förvandlas till sopor på det nya stället och man är tvungen att fundera om hur man slänger bort dem – själv eller med hjälp av uthyrda sopbilar.
4) Det är rimligt att markera lådor som «böcker», «porslifigurer», «skor», osv. i början. Man måste packa grejerna ordentligt även om man har lite förpackningsmaterial. Det är en dålig ide att stoppa in fler saker än det passar lådan eftersom förpackningen kan gå sönder vid transportering som leder till att tillhörigheterna blir förstörda.
5) Att avmontera möbler och om det är möjligt att skydda detaljerna med papper eller ett speciellt material som garanterar att de inte blir skadade vid transportering. Det blir bra om man bjuder en specialist för att både avmontera och montera möblerna för att inte förstöra dem eller helt enkelt glömma hur man samlar ihop allt.
6) Att beställa lastmän och en bil. Det är viktigt att hitta ansvariga arbetare som hämtar lådorna försiktigt. Karossens storlek ska passa antal grejer annars blir man tvungen att åka hit och dit några gånger som kostar mer och kräver mer tid.

Alltså kan man klara med flyttning själv, men då behövs det tillräckligt med tid, energi och pengar. Om man har varken tid, heller nödvändig förpackning kan man vända sig till ett företag som specialiseras på flyttstädning och alla tjänster som ingår i det. Företagets team ska bedöma flyttningen, packa ihop tillhörigheterna professionellt med hjälp av egen förpackning, skydda fragila saker, avmontera och sedan montera möblerna på det nya ställe, lasta och avlasta stora och tunga grejer, samt stada allt efter flyttningen och slänga bort gamla möbler och annat som inte behövs i gamla lokalen. På det sättet kan flyttning vara trevlig och kräva mycket mindre pengar om det är erfarna specialister som gör allt!

About the Author