Hemstädning i Stockholm – Inte alltid med RUT-avdrag
04
JUN
2015

Hemstädning i Stockholm – Inte alltid med RUT-avdrag

Posted By :
Comments : Off

För privatpersoner som anlitar städfirmor finns möjligheten att göra RUT-avdrag för kostnaden. Detta innebär att halva arbetskostnaden blir subventionerad genom ett skatteavdrag. Det är enbart privatpersoner som kan göra detta avdrag så företagare får betala fullt pris. Även om det är helt frivilligt att använda sig av detta avdrag så är det alltid priset EFTER RUT-avdrag som anges av städföretagen. Det är också mest lämpligt då de allra flesta utnyttjar chansen att få halva priset på städning. De som inte väljer ett lägre pris har helt enkelt inte uppfyllt alla kraven som ställs på köparen av tjänsten. Exempel är:

Maxgräns: Idag (2015) kan man maximalt göra RUT-avdrag på 50.000kr per år. Den som har hemstädning i Stockholm och enbart använder sig av avdraget för denna tjänst kommer extremt sällan upp i denna summa.
Genom att söka efter Städfirma Priser får man tydligt fram att priserna visserligen varierar något men att det ofta ligger mellan 130-170 kr timmen. Om man har hemstädning i Stockholm som kostar 150kr timmen betyder det att krävs 666 timmar per år för att nå maximal avdragsnivå på RUT-avdraget. Men vissa når gränsen.
Gräns på inkomst: För att kunna genomföra ett RUT-avdrag för exempelvis hemstädning behöver personen som vill göra avdraget haft en inkomst det året som avdraget ska ske. Många studenter bor hemma under studietiden och flyttar sedan till eget när man hittat ett jobb. De är en av de grupper som bör kontrollera sin sammanlagda inkomst under året innan hemstädningen beställs. Det man även bör komma ihåg är att det enbart är skattepliktig inkomst som räknas och därmed inte inkomst från företag i andra länder där skatten inte kommer till svenska staten.
Det man bör komma ihåg när man söker på Städfirma Priser är alltså att priset är efter att avdraget är draget. Har man inte möjlighet att göra RUT-avdrag blir alltså priset det dubbla.

Våra tjänster: Flytthjälp |
Flytt Av Kassaskåp Och Piano | Packhjälp | Flyttstädning | Städning

About the Author